Marbre Van Pekelvlees En Gekonfijte Eendenlever

8
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2,5 dl rode port op laag vuur tot de helft reduceren. De stukjes gedroogde appel toevoegen en langzaam door laten koken tot de rode port helemaal verdwenen is en de stukjes appel bijna beginnen te karameliseren. De appels uit de pan halen en laten afkoelen. De terrine vorm insmeren met een druppeltje olie en bekleden met plasticfolie. De terrinevorm beleggen met pekelvlees, gekonfijte eendenlever, een beetje peper en zout en stukjes appel. Dit herhalen tot de ingredienten op zijn, eindigen met de eendenlever. De plank aanbrengen en onder druk gekoeld minstens een halve dag wegzetten. De resteren 2 dl rode port op laag vuur reduceren tot 1/5 en vermengen met de 3 el olijfolie, peper en zout. De terrine storten op een snijplank en met een lang, dun, droog warm mes in plakken snijden van 1 cm dik.

Marbre Van Pekelvlees En Gekonfijte Eendenlever is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Bord met ganzenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met eendenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade folle
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Marbré Van Gevolgeltelever En Pekelvlees Met PX Gelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Marbre
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept