De bloem, vermengd met een mespunt zout, uitgieten in een kom. In het midden ervan een kuiltje maken. Het eigeel en de boter, lichtjes verwarmd, met de bloem vermengen en er beetje bij beetje het lauwe water bijvoegen tot een deeg wordt bekomen dat loskomt van de kom. Het aanrecht bestrooien met een weinig bloem en het deeg erop platrollen met een deegrol. Een taartvorm insmeren met een beetje boter en bekleden met het uitgerolde deeg. De bodem beprikken met een vork, zodat hij tijdens het bakken niet gaat trekken. De deegbodem bestrooien met een mengeling van stukjes spek en stukjes ham. De eieren breken in een kom en mengen met de melk en de room. De geraspte kaas toevoegen, evenals wat peper en zout. Het mengsel grondig kloppen en het ten slotte in de taartvorm gieten, over de stukjes ham en spek. Bestrooien met fijngesnipperd bieslook. De taart in een voorverwarmde oven van 250 graden plaatsen en 20 minuten bakken. Lauw serveren in de taartvorm waarin de ham- en spektaart werd gebakken. Tip: voor deze ham- en spektaart kan ook bladerdeeg worden gebruikt.