Klop de eieren los met de room, peper en zout en bak er in wat boter een roerei van. Laat het roerei licht afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de whisky en los de honing hier in op. Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie en leg wat plakjes zalm onderin de vorm. Bedek de zalm met een dun laagje whiskygelei en laat de gelei in de koelkast stevig worden. Bestrijk de gelei met truffeltapenade en schep een deel van het roerei hierop. Druk alles stevig aan en schep hier weer wat gelei over. Laat de terrine in de koelkast weer stevig worden en leg hier vervolgens weer plakjes zalm op. Bouw de terrine zo op tot al de ingredienten op gebruikt zijn. Eindig met een laagje zalm. Dek de terrine af met plasticfolie en laat de terrine onder druk in de koelkast opstijven in enkele uren. Roer de azijn samen met de eidooier en mosterd los en klop hier geleidelijk de olie bij. Klop de bisque door de rouille en breng de rouille op smaak met peper en zout. Snijd de terrine in plakken, leg ze op de borden en schep de rouille erom heen. Garneer het gerecht desgewenst zoals op de foto.
Terrine Van Gerookte Zalm Gemarineerd Met Whisky-gelei is een recept van Smulweb.nl