Gebraiseerde Lamstongetjes

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dag zelf: Maak de wortel, het selderietakje en het preiwit schoon.Pel de ui. Snipper alle groenten klein en stoof deze in een nootje boter.Leg er de lamstongetje op en voeg er de gevogeltebouillon, het kruidentuiltje en de peperbolletjes aan toe. Laat de tongetjes, gedurende 30 tot 45 minuten, gaar worden onder gesloten deksel.Pel ze en houd ze vervolgens warm onder aluminiumfolie. Giet de bouillon door een zeef en leng hem eventueel aan met water tot u 2 dl hebt. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat hem voor de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de saus inkoken tot ze licht gebonden is en roer er tenslotte de bieslooksnippers door.Maak ondertussen de witlofstronkjes schoon, snijd ze in julienne en stoof deze in een beetje boter. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.Snijd de lamstongetjes in dunne schijfjes.Leg in het midden van 4 borden een hoopje witlofjulienne, schik er de lamstongschijfjes op en lepel er de saus rond.

Gebraiseerde Lamstongetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamstongetjes uit Ierland
0 min
Bekijk recept
Gebraiseerde Lamstongetjes Brabanconne
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
lamstongetjes met madeirasaus en boeretenen
0 min
Bekijk recept
Zacht Gestoofde Lamsschenkel
10-20 min -
Bekijk recept

Gebraiseerde Kipfilet Gevuld Met Champions En Room.
20-30 min -
Bekijk recept
Gebraiseerde Varkenshaas Met Courgette
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Tarbot Met Groene Asperges En Morieljes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes
30-60 min -
Bekijk recept