Bekleed een patevorm met het ontbijtspek en laat het spek ? 3 cm over de rand hangen. Snijd de ham, de hamlappen en de speklapjes in blokjes en draai het vlees en de kippenleveertjes tweemaal door de vleesmolen. Snipper de ui en hak de knoflook en de peterselie fijn. Vermeng het vlees met de ui, de knoflook, de kruiden, de cognac, de koffieroom, het losgeklopte ei en de peper en het zout. Verwarm de oven voor op 180-190 ?C. Was de kumquats, snijd ze in heel dunne plakjes, verwijder de pitjes en schep ? 20 plakjes door de pate. Kook de cranberries met de suiker en het sinaasappelsap 5 minuten. Voeg de anijs en de rest van de kumquats toe en breng aan de kook. Afgieten en de anijs verwijderen. Cranberries en kumquats licht laten afkoelen en door de vleesmasa heenmengen, Doe de vleesmassa over in pateschaal en vouw er de lapjes ontbijtspek over. Dek de pate met de rest van het ontbijtspek af en garneer met de laatste plakjes kumquat en 2 laurierblaadjes. Zet de pateschaal in een schaal met water onderin de voorverwarmde oven en bak de pate in ? 1 1/2 uur gaar. Leg iets zwaars op de pate en laat hem afkoelen. De pate is het lekkerst als hij een etmaal in de koelkast heeft gestaan.