Doe boter in de pan. Als het nog een beetje bruist, de drooggedepte biefstuk rondom bruin braden. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslede in de oven. Het gaart nu tien minuten tot licht rose. Laat het vlees na het garen nog even onder aluminiumfolie rusten. Kook de wijn en de azijn in een steelpan met de ui en de dragon tot een kwart van het vocht over is. Roer de eierdooiers los met zout en cayennepeper en klop er een tl boter door. Klop het hete wijnmengsel, afgewisseld met klontjes boter, met kleine beetjes tegelijk door het dooiermengsel. Zeef de saus in een kom en zet die au bain marie op laag vuur. Blijf roeren tot de saus bindt. Neem dan de kom uit het water. Roer er een paar druppels citroensap door en strooi er peterselie over.
Biefstuk Met Bearnaiseaus is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing