Strooi zout en peper in de kalkoen. Vul de kalkoen met het mengsel maar zorg ervoor dat het er niet uitpuilt. Tijdens het garen zet de vulling namelijk uit, waardoor de kalkoen kan barsten. Naai vervolgens de kalkoen dicht met stevig garen en een grote naald. Wrijf de kalkoen in met twee eetl. boter en leg de kalkoen met de rugzijde naar boven op het rooster van een grote braadslee en braad hem in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 2,5 - 3 uur. Verlaag na circa 30 minuten de oventemperatuur tot 175?C. Bedruip de kalkoen ieder kwartier met het braadvet. Bedek de kalkoen halverwege de braadtijd met aluminiumfolie om te voorkomen dat het borstvlees te veel uitdroogt en/of het vel te donker wordt. Giet eventueel een scheutje heet water of warme bouillon bij het braadvocht. Afwerking: Neem de kalkoen uit de oven en laat hem verpakt in aluminiumfolie minstens 15 minuten rusten. Giet wat bouillon of water in de braadslee en roer de aanbaksels los. Giet de jus via een zeef in een pannetje, zet op een lage warmtebron, voeg eventueel nog wat extra water toe en bind met de plakken ontbijtkoek tot de gewenste dikte. Leg de kalkoen op een grote schaal en snijd hem in plakken, serveer er de peperkoeksaus bij.
Gevulde Kalkoen Met Peperkoeksaus is een recept van Smulweb.nl