Haal de hazenbouten uit de marinade en dep deze met een keukenpapier droog, bak de hazenbouten in een pan met boter mooi rondom bruin en plaats de bouten vervolgens in een grote braadslede. Bereid de Espagnolesaus volgens de instructies op het pak en giet de saus (warm) vervolgens over de hazenbouten in de braadslede. Voeg nog een flinke scheut van de marinade (incl. groenten en kruiden) toe aan de Espagnolesaus en de bouten. Brokkel vervolgens de chocolade, en de peperkoek uit over de braadslede, voeg de pot bosbessen jam en de pot preiselberen compote toe aan de braadslede. De hazenbouten moeten nu goed onder het mengsel van saus staan als dit niet het geval is voeg dan nog wat extra saus en marinade toe. Plaats de braadsleden voor een periode van 4 uur in een voorverwarmde oven van ongeveer 150 graden (het geheel moet net pruttelen) dek na ongeveer 2 uur de braadslede af met aluminiumfolie (dit voorkomt dat er te veel vocht verdampt en de hazenpeper te droog wordt. Na 4 uur kan de braadslede uit de oven gehaald worden. Schep de hazenbouten uit de saus en plaats deze op een schaal zodat ze af kunnen koelen, zodra ze hanteerbaar zijn kan het vlees van de botten worden gepluisd en het vlees kan in grove stukken terug worden gedaan in de saus. De zilveruitjes, spekjes en champignons lekker bruin bakken in een aparte pan en zodra deze klaar zijn ook toevoegen aan het saus met het vlees, roer alles lekker door elkaar en als alles goed is gegaan zou de hazenpeper nu klaar moeten zijn . Smakelijk eten.