BEREiDEN: In hapjespan 40 g boter verhitten. Varkenshaasjes in ca. 15 a 20 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Van rest van peterselie toeijes van takjes plukken. Basilicumblaadjes in grove repen snijden en laatste bosui in stukjes van 4 cm snijden, stukjes in luciferdunne reepjes snijden. In kom peterselie, basilicum en bosui door elkaar scheppen. Varkenshaasjes op plank leggen en onder aluminiumfolie ca. 5 minuten laten rusten. Braadvet uit hapjespan schenken. Ingekookte vocht in hapjespan schenken en opnieuw aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. Rest van boter in klontjes snijden. Klontjes boter een voor een door jus roeren tot lichtgebonden saus ontstaat. Saus op warme borden scheppen. In midden bergje kruidenmengsel leggen. Touw van varkenshaasjes losknippen en varkenshaasjes in plakjes snijden. Plakjes op kruiden leggen. Serveren met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Varkenshaasje Met Pistachenootjes is een recept van Smulweb.nl