Eendenborst Met Salieroomsaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het vet van de eendenborst kruiselings in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee inhet vlees. Rol 8 blaadjes salie in 4 plakken ham (2 per plak dus) en steek die in het vlees (een stukje uitsteken mag). Bestrooi de eend met zout en peper. Verhit een droge koekenpan en bak hierin eerst de vetkant van de eendenborsten ca. 8 min. Keer het vlees en bak het nog eens 3-4 min. Neem de eend uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Schep het bakvet uit de pan. Snij 12 salieblaadjes in fijne reepjes. Smelt 40 g boter in dezelfde pan, bak hierin de salie ca. 1 min. en blus af met de fond. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Snij de witlof in dunne reepjes. Verhit 10 g boter, bak hierin de witlof ca. 1 min. en schep dit door de goed uitgelekte tagliatelle. Snij de eendenborsten in 2-en Schep in voorverwarmde borden wat van het witlof-tagliatellemengsel, leg de eend erboven op en schep de saus er omheen. Garneer met een blaadje salie.

Eendenborst Met Salieroomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mignonetten met pasta, courgette en salieroomsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met salieroomsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenbors Met Salieroomsaus En Tagliatelle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met salieroomsaus
0 min
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept