Snij het vet van de eendenborst kruiselings in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee inhet vlees. Rol 8 blaadjes salie in 4 plakken ham (2 per plak dus) en steek die in het vlees (een stukje uitsteken mag). Bestrooi de eend met zout en peper. Verhit een droge koekenpan en bak hierin eerst de vetkant van de eendenborsten ca. 8 min. Keer het vlees en bak het nog eens 3-4 min. Neem de eend uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Schep het bakvet uit de pan. Snij 12 salieblaadjes in fijne reepjes. Smelt 40 g boter in dezelfde pan, bak hierin de salie ca. 1 min. en blus af met de fond. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Snij de witlof in dunne reepjes. Verhit 10 g boter, bak hierin de witlof ca. 1 min. en schep dit door de goed uitgelekte tagliatelle. Snij de eendenborsten in 2-en Schep in voorverwarmde borden wat van het witlof-tagliatellemengsel, leg de eend erboven op en schep de saus er omheen. Garneer met een blaadje salie.
Eendenborst Met Salieroomsaus is een recept van Smulweb.nl