′s Morgens konijnebouten laten uitlekken in vergiet en droogdeppen met keukenpapier of schone theedoek. In grote braadpan konijn bruin braden in boter. Als de stukken rondom bruin gebraden zijn bestrooien met zout en peper. Stukken konijn uit pan nemen, en in vet dat in pan zit 2 uien fijn snipperen en fruiten, daarna 2 laurierbladeren, 2 kruidnagelen, 1,5 eetlepel appelstroop (naar smaak), 1 snee ontbijtkoek toevoegen. Even goed doorroeren tot alle ingredienten opgelost zijn en de saus goed heet is. Daarna stukken konijn erin leggen en onder af en toe roeren, oppassen dat de saus en het konijn niet aan de bodem plakt, op een klein pitje gaar laten sudderen, tot vlees iets los laat van het bot. Daarna saus afmaken op smaak met suiker, zout, eventueel port of madeira of andere rode wijn, en binden met allesbinder of aardappelmeel (saus niet te dik maken). Eet smakelijk
Konijn Volgens Oma Welling Met Appelstroop En Peperkoek is een recept van Smulweb.nl