Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ? deel van sinaasappel dun schillen. Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun eraf snijden en in dunne reepjes snijden. In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (=karameliseren). Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1 ? dl water toevoegen. Vloeistof zachtjes aan de kook brengen. Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten. Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar later stoven, halverwege voorzichtig keren. Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in een mooie schaal zetten. Kaneelstokje en sinaasappelschil uit vocht nemen. Vocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes ca. 3 min. laten inkoken. Saus over peertjes gieten.
Stoofpeertjes In Karamel-Wijnsaus is een recept van Smulweb.nl