De venkel wassen, schoonmaken en in plakken snijden van ca 1 cm. De plakken halveren. De venkel in een pan met ruim water en zout in ca 8 minuten beetgaar koken. In een zeef laten uitlekken. Intussen het sjalotje pellen en snipperen. De pitten uit de pruimen snijden. De eendenborstfilet in reepjes van ca 2 cm breed snijden en bestrooien met zout en peper. In de wok 1 eetlepel olie verhitten en de filetreepjes al omscheppend op hoog vuur ca 2 minuten bakken. Uit de pan op een bord scheppen. De rest van de olie in de wok schenken en verhitten. De venkelplakken en sjalot al omscheppend in ca 5 minuten bruin bakken. De filetreepjes, pruimen en 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen. De allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
Eendenborstfilet Met Venkel En Pruimen is een recept van Smulweb.nl