500 gr bloem met 30 gr gist en 300 gr water tot een homogeen deeg kneden wanneer het deeg iets te stijf is dan nog iets water toevoegen vervolgens de roomboter toevoegen dat is 30 gr en als laatste 10 gr zout vervolgens de vulling toevoegen 300 gr rozijnen 100 gr sukade en 100 gr bigareau dit alles in de eerste versnelling van de keukenmachine er goed doorheen kneden het deeg een kwartiertje tussen twee theedoeken laten rusten in de tussentijd 350 gr amandelspijs afwegen (verkrijgbaar bij de bakker) of van baukje bij de supermarkt na het rusten van het deeg goed platdrukken de spijs tot een pil rollen en midden op het deeg leggen de ene helft van het deeg over de spijs leggen en goed aandrukken dit alles op een besmeerde bakplaat leggen en een vijfenveertig minuten in een warme keuken laten rijzen daarna in het midden van de oven afbakken bij een temp van 225 gr celsius het krstbrood goed doorbakken afbakken eet uw smakelijk