Stoof de peertjes in de rode wijn met 200 gram suiker in ca. 45 min. gaar. Laat afkoelen.Verwarm de oven voor op 180 graden C., Doe 200 gram suiker, de helft van de boter en de honing in een pan en verwarm langzaam, onder regelmatig roeren, tot er een soepele saus onstaat. Vet het bakblik in en doe de saus erin. Rangschik de perenpartjes in de saus zodat ze dicht bij elkaar liggen. Leg er eventueel nog een laagje peertjes er bovenop. Klop de rest van de boter en de suiker luchtig, voeg de eieren een voor een toe en blijf even kloppen. Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel snel door het eimengsel. Schep het beslag over de perenpartjes. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar. Laat het even afkoelen, verwijder de springvorm en draai de taart om op een schaal. Serveer met half geslagen room.
Stoofpeertjestaart Met Room is een recept van Smulweb.nl