Verwijder zonondig de vliesjes, de zenen en het vet van de varkenshaas. Verdeel het in gelijke plakjes en druk ze plat met de hand. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en braad de varkenhaas ca. 4 minuten aan. Keer ze daarbij een keer om, haal ze daarna uit de pan en strooi er wat zou en peper over. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de gepelde ui. Verhit 1 eetlepel olie en laat de ui op een laag vuur glazig fruiten. Maat de champignons schoon met en doekje of een borsteltje en snijd ze in plakjes. Laat deze kort met de ui meefruiten. Pers er de gepelde knoflook bij. Laat zo lang bakken, tot vrijwel alle vocht is verdampt. Sla de schoongespoelde peterselie droog, trek de blaadjes van de stelen en hak ze fijn. Schep de peterselie door het champignonsmengsel en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de mozzarella in plakjes. Bestrijk de ovenschaal met wat boter of olie en schep er het champignonsmengsel in. Verdeel de varkenshaas erover en leg op ieder stukje vlees een plakje mozzarella. Bestrooi met wat peper en bedruppel met de resterende olijfolie. Zet de schaal circa 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Geef er een knapperig warm stokbrood en sla bij
Gegratineerde Varkenshaas Met Champignons is een recept van Smulweb.nl