1) diepvries kalkoen volledig laten ontdooien van binnen en buiten goed wassen en droogdeppen met keukenpapier. 2)vullingingingredienten goed door elkaar roeren. 3)vulling in de buikholte scheppen.toedekken met de nekflap.vastzetten met vleugelpunten of prikker poten samenbinden. 4)de kalkoen op een treeft in een grote ovenschaal bestrijken met een mengsel van boter en olie.een laagje van 4cm water in de schaal gieten. 5)een groot stuk folie invetten de kalkoen losjes bedekken met de folie,die u stevig om de schotelrand drukt. 6)op (220gr 3uurbraden)de laatste 30 min. zonder folie,zodat de kalkoen bruin wordt. 7)een prikker in de dij steken om te zien of de kalkoen gaar is als het vocht dat eruit komt helder is,is hij gaar.als het roze is braadt u de kalkoen nog even door. 8)de kalkoen op een schaal leggen en met folie bedekken om hem warm te houden.het braadvocht bewaren voor de jus . recept voor de jus. voor ca.1/2liter. 2 eetl.bloem/60ml zoete sherry/braadvocht,1a2 blokjes kippenbouillon/peper /zout. 1) bloem en sherry tot een papje roeren 2)braadvocht met de bouillon aanvullen tot ruim 6dldoor het bloempapje roeren. 3)in een steelpannetje boven hoog vuur al roerend aan de kook brengen en iets laten indikken 3 min. laten sudderen.op smaak brengen met peper en zout.
Kalkoen Met Cranberry-Abrikozenvulling is een recept van Smulweb.nl