* Snijd de hazenrugfilets in plakjes van 1 cm. * Snijd de shii-take in reepjes. * Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. * Kook de broccoli 4 minuten in ruim kokend water met zout. * Kook ondertussen de meergranenrijst. * Pel de uien en snijd ze in reepjes. * Ontvel de tomaten, halveer ze, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in reepjes. * Giet de broccoli af. * Verhit in een ruime wok of diepe braadpan 3 el sojaolie. * Voeg, als de olie gloeiend heet is, de ui, shii-take en broccoli toe en roerbak deze, met een snufje zout, 3 minuten. * Schep het mensel even uit de pan en maak de pan schoon, giet er olie in en laat het opnieuw heet worden. * Roerbak de haasfilet 3 minuten. * Stooi er zout en peper over en roer de boter erbij. * Voeg het groentenmengsel en de reepjes tomaat toe. * Roer de ma?zena los met de oestersaus en wildbouillon en voeg giet het in de wok of pan. * Laat alles nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Serveer het vlees en rijst naast elkaar op een bord
Roergebakken Hazenrugfilet is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen