Oven voorverwarmen op 150 gradenRozijnen in een zeef of vergiet laten uitlekken Ondertussen smeren we de aluminium ovenschaal in met roomboter. de bodem en zijkanten bedekken we met een dun laagje paneermeel. Op een schone tafel een met meel bestrooid tafelkleed neer leggen. Het deeg nu uit de kom halen en met een deegroller een lap van ongeveer 1 cm dik uit rollen de walnotenvulling in zijn geheel over de deeglap uit smeren de rozijnen netjes over de walnootvulling verdelen. Het deeg wordt nu voorzichtig opgerold je hebt nu een hele lange dikke worst (20 - 30 cm breed), nu snij je deze met een scherpe mes doormidden zodat je twee gelijke stukken heb, de uiteinden worden netjes naar binnen gevouwen zodat de vulling er niet uit loopt, leg de twee stukken voorzichtig in de ingesmeerde ovenschaal naast elkaar doe een stuk bruin bakpapier tussen beide stukken zodat ze niet aan elkaar kleven. Doe een theedoek nogmaals over de ovenschaal en zet het even weg zodat de orehova potica nogmaals mag rijzen, het moet inprincipe bijna de oven schaal vullen.Voordat de Orehova Potica in de oven gaat prik je met een breinaald wat gaatjes erin en met een kwastje smeer je het losgeklopte ei over de Orehova Potica. Nu is het belangrijk dat je er bij blijft als de Orehova Potica in de oven staat de eerste 40 min. op 150 graden de laatste 20 min op ongeveer 180 graden, de bovenkant moet goudbruin zijn.Als de Orehova Potica gebakken is dan laat je haar even afkoelen, nadien wordt het voorzichtig op een grote houten snijplank gelegd en met poedersuiker bestrooid.SUCCES! EN VOORAL EET SMAKELIJK! DOBER TEK!
Orehova Potica ( Zoete Lekkernij Uit Slovenie) is een recept van Smulweb.nl