Kersttaart

6
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Speculaaskoekjes in een plasticzakje doen en met een deegroller fijn verkruimelen. Kruimels in een kom doen. Boter op laag vuur laten smelten, bij de kruimels geven en goed door elkaar roeren. De rand van een springvorm (28cm) op een plaat zetten. De speculaasmassa met een vochtige lepel op de plaat (binnen de springvormring) strijken. 1 uur in de koelkast zetten. Voor de vulling gelatine in koud water weken. Mascarpone, kwark, honing, kaneel en suiker vermengen. De gelatine op laag vuur vloeibaar maken, laten afkoelen en door de mascarponemassa roeren. Wanneer de massa begint dik te worden de stijfgeklopte slagroom erdoorheen roeren. De creme op de speculaasbodem verdelen en de taart in de koelkast zetten (het liefst over nacht).

Kersttaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept
Chocolade kersttaart
105 min
Bekijk recept
Kersttaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kersttaart Van Witte Chocolademousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept
Chocolade kersttaart
105 min
Bekijk recept
Kersttaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kersttaart Van Witte Chocolademousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept