- Hak de amandelen fijn. - Snijd de boter in stukjes.
- Klop de eieren los.
- Ontpit de pruimen en snijd het vruchtvlees klein.
- Schep in een kom alle ingredienten, behalve de cognac, door elkaar.
- Vul een grote pan tot de helft met water en breng dit aan de kook.
- Vet een porseleinen puddingvorm voor warme puddingen in of gebruik een hoge ovenschaal (bijvoorbeeld een souffleschaal).
- Schep het pruimenmengsel in de vorm en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de vorm in de pan met kokend water en laat de pudding ca. 8 uur heel zachtjes stomen.
- Vul het water eventueel bij als er te veel verdampt.
- Neem de vorm uit het water, verwijder het deksel en laat de pudding afkoelen.
- Laat de pudding minstens twee weken rijpen.
- Verwarm de pudding opnieuw in een pan met kokend water, reken op ca. 2, 1/2 uur.
- Zet een platte schaal op de vorm.
- Keer ze samen en laat de pudding op de schaal glijden.
- Verwarm de cognac in een pan.
- Steek de cognac aan (niet onder de afzuigkap !) en schenk de cognac brandend over de pudding.
- Geef er brandy butter bij. "},"recipeYield":"4 "}