Bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak leggen. (indien een groot vel bladerdeeg niet te verkrijgen is, dan kleinere plakjes naast elkaar leggen en deze uitrollen tot 1 rechthoekige plak)1 zalmfilet met zijn rug (waar het vel heeft gezeten) in het midden van het bladerdeeg plaatsen, het botermengsel gelijkmatig over de (vlezige)binnenkant van de zalmfilet smeren, vervolgens de 2e zalmfilet met de binnenkant op de 1e leggen. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei en leg het 2e vel bladerdeeg er bovenop, het deeg stevig aandrukken aan de buitenkant van de zalm (er mag niet teveel lucht in het pakketje blijven zitten. Het teveel aan deeg bij de randen kan worden weggesneden (ongeveer een rand van 2,5 cm overhouden). De randen kunnen met een vork worden aangedrukt.( heb je nog deeg over, snij er dan een paar vormpjes uit, b.v. een vis, en leg deze boven op het pakketje. Plaats de zalmfilet en croute minimaal 1 uur in de koelkast. Haal de zalmfilet en croute uit de koeling en besmeer hem met losgeklopt ei. Bak de zalmfilet en croute in ongeveer 35 a 40 minuten af in de voorverwarmde oven. Haal hem na het afbakken uit de oven en laat hem zo′n 5 minuten rusten