Koninginnehapje

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het gehakt samen met vier eierdooiers en paneermeel ,breng water aan de kook en draai gehakt bolletjes 2 cm ,giet ze in vergiet en laat uitlekken, snij vervolgens champingons en oesterzwammen de ham snijden we op blokjes pers 1 citroen het sap doen we bij de boulion samen met de wijn ,maal een 7 tal peterselietakjes fijn , neem de stukken kip en ontdoe ze van vel en bot snij ze vervolgens op stukken .Nu nemen we een grote kookpot smelt hierin de boter voeg vervolgens champingons ,oesterzwammen en ham toe laat deze fruiten tot het vocht verdwenen is voeg de bloem toe en roer goed rond (1minuut laten garen tegen bloemsmaak)voeg nu de boulion die al gemengd is met citroen en wijn onder voortdurend roeren voegen we room en gehakte peterselie toe roer dit tot men een gladde saus bekomt voeg dan de kip en de gehaktballetjes toe alles zachtjes omscheppen,plaats de pasteitjes in een 200gr voorverwarmde oven circa 8 min plaats de pasteitje op een schotel snij de hoedjes los en vul deze rijkelijk met de vullingplaats hoedjes samen met een takje peterselie op pasteitjes,garneer verder met op spietjes gesneden citroen. smakkelijk.

Koninginnehapje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koninginnehapje
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koninginnehapje Op Tempo
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Koninginnehapje.
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
hamrolletjes met prei
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koninginnehapje
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koninginnehapje Op Tempo
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Koninginnehapje.
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
hamrolletjes met prei
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept