Snijd een ruitpatroon in de vetrand van het vlees. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het met de vetkant naar boven op een rooster in de braadslede. Steek een braadthermometer in het midden van het dikste deel van het vlees, maar zo, dat deze geen bot raakt. Braad het vlees 35-45 minuten in een voorverwarmde oven van 150 C tot de thermometer 60 C aangeeft. Verwarm de jam met 2 eetlepels water, roer de mosterd erdoor en bestrijk het vlees hiermee. Zet het vlees nog 30-40 minuten in de oven tot de thermometer 68 c aangeeft. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten op een warme plaats. Zet de braadslede op het vuur, schenk de fond erin en roer de aanbaksels los. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper en roer de boter erdoor. Serveer het vlees met de saus, kaasaardappelen en cranberrycompote.
Varkensribstuk Met Abrikozenglazuur is een recept van Smulweb.nl