Kook de rijs met d emelk en de vanillesuiker volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng de Tia Maria aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine er in op. Roer het mengsel door de rijst. Laat de rijst bijna helemaal afkoleen en roer regelmatig om. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde rijst. Verdeel het mengsel over de puddingvormpjes en laat ze in de koelkast helemaal opstijven. Verwarm de inhoud van het potje kersen met het kaneelstokje, de kruidnagel en suiker naar smaak en laat het op een laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel. Roer het aardappelmeel met water los en roer het door de kersen zodat er een mooie gebonden saus ontstaat. Haal de randen van de puddinkjes met de toppen van de vingers los. Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort ze op de borden. Schep de kersen over en naast de puddinkjes.
Roomrijstpudding Met Kersen is een recept van Smulweb.nl