Maak de mosselen schoon , leg ze in een grote pan.Geef er met de molen flink peper over en kook ze op hoog vuur totdat ze open zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snij de grapefruit doormidden en haal er met een grapefruitmesje de partjes uit. Open de blikjes tonijn en zalm, laat de vis uitlekken, haal er alle ongerechtigheden uit en snij ze in kleine stukjes. Als de mosselen wat afgekoeld zijn, halen we ze uit hun schelpen en laten ze in het mosselvocht afkoelen. Snij de grapefruit in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de ansjovisfilets. Houdt 4 hele walnoten apart voor garnering en hak de rest van de walnoten grof. pak de mayonaise en voeg hier de cognac bij. Doe alle ingredienten: tonijn,zalm,grapefruit,garnalen,mosselen en ansjovis in een grote kom, voeg er de gehakte walnoten bij, proef de smaak en verbeter deze eventueel met zout en peper. Geef er ook wat paprikapoeder bij. voeg de mayonaise toe en meng zeer zorgvuldig.Was en droog de slablaadjes. Leg in elke coepe een slablaadje, geef er wat van het mengsel bij en leg er een hele walnoot bovenop