Mosselen schoonboenen. Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het werkblad niet meer sluiten eruit halen. Mosselen met wijn en slagroom aan de kook brengen. Met deksel op pan ca. 5 minuten op hoog vuur laten koken. Pan tussendoor schudden tot mosselen open zijn. Mosselen uit pan scheppen en laten uitlekken. Mosselen uit schelp nemen. Kookvocht door doek zeven. In grote pan boter verhitten. Ui op laag vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Bouillon en saffraan toevoegen en ca. 15 minuten zacht laten koken. Kookvocht van mosselen en zeekraal aan bouillon toevoegen en nog ca. 5 minuten zacht laten koken. Lamsoren en mosselen aan soep toevoegen en door en door verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met salie.
Romige Mosselsoep Uit Yerseke is een recept van Smulweb.nl