1 Verwarm de pruimen in het weekvocht en kook ze zachtjes 10 minuten. Giet ze af en pureer ze. Roer kaneel en citroenrasp door de pruimenpuree. 2 Meng de bloem met bakpoeder, zout en basterdsuiker. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen tot kleine stukjes. 3 Klop het ei los en voeg het samen met de melk toe. Kneed van het geheel een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, een half uur rusten. 4 Rol ? deel van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm en de opstaande randen met het deeg. 5 Strijk frambozenjam over de deegbodem en schep er vervolgens de pruimenmoes op. Rol de rest van het deeg uit en snijd er 11/2 cm brede repen van. Leg de kruislings over de pruimenmoes en druk ze aan de randen goed vast. Strooi geschaafde amandelen over de vlaai. 6 Zet de vorm in het midden van de oven en bak de vlaai in ca. 25 - 30 minuten goudbruin en gaar.
Oostenrijkse Linzer-vlaai is een recept van Smulweb.nl