1Roer in een beslagkom de boter,de suiker,de vanillesuiker en het zout tot romigge massa.
2Voeg een voor een de eieren toe en roer net zolang tot het ei door het deeg is opgenomen voor het volgende ei erbij komt.
3Roer de gezeefde bloem in gedeelte door het deeg.
4Schep de vulling door het deeg.
5Vul de tulbandvorm voor ten hoogste 3_ 2 met het deeg.
6Schuif het rooster in de oven op de tweede richel van onderen. Zet de tulband in de voorverwarmde oven, temparatuur 170 graden (ovenstand 3) en bak de tulband in 90 minuten gaar en lichtbruin.
7Controleer of de tulband gaar is door er met een breinaald in te prikken: wanneer deze er droog uit komt is de tulband klaar.
8Laat de tulband in de vorm iets afkoelen en zorg dat de cake bij de pijp goed los zit: keer hem daarna op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Bestuif hem daarna met poedersuiker.
9Serveer de tulband op een platte schaal met een taartrand, bind het rode lint eromnheen en versier de schaal met de hulst. Veel smulplezier!