Zet lever en mager spek op met 2 liter water. Laat het koken tot het mager spek en de lever gaar zijn. Draai alles in stukken door de vleesmolen of maak heel fijn in de blender. Zet het gemalen vlees met de bouillon terug op en voeg 1 dessertlepel zout toe, een flinke mespunt piment en een beetje kruidnagel. (let op te weinig kruidnagel doet de smaak tekort, maat teveel doet het gerecht ook geen goed. Vervolgens de massa binden met een pak boekweitmeel. Doorgaan tot de massa flink stijf is. Houdt de massa aan de kook. Laat de pan goed vasthouden op het einde wanneer de massa echt stijf begint te worden. Giet de hete stijvende massa in schalen (niet te groot) en zet ze buiten om af te koelen. Het hoort er grijs uit te zien en moet goed stijf zijn als het koud is zodat je het kunt snijden. Snijdt om het te eten plakken van iets minder dan 1 cm dik. Bak deze in boter of margarine tot de plakken donkerbruin zijn. De binnenkant van de plakken is dan zacht gewonrden. Ongeveer 8 minuten bakken op een redelijk vuur.