Rosbief droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In pan 25 g boter en rest van olie verhitten en rosbief in ca. 5 min. bruin bakken. Uit pan op bord leggen. In bakvet ui even fruiten en fond en rest van azijn erdoor roeren. Aan de kook brengen en rosbief erin leggen. Rosbief met deksel schuin op de pan in 15 min. bruin en van binnen rood-rose braden, af en toe keren. Rosbief uit pan op plank leggen en onder aluminiumfolie ca. 5 min. laten rusten. Intussen boven pannetje jus zeven. 2 el jus door dressing roeren. Rest van basilicum in olie door rest van jus in pannetje roeren en zachtjes verwarmen. Appel schillen, klokhuis eruit steken en in dunne plakken snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en appel ca. 2 min. bakken, halverwege keren. Rosbief in dunne plakken snijden. Plakken appel dakpansgewijs op 4 borden leggen. Rosbief er dakpansgewijs naast leggen en dressing eromheen scheppen. Beetje jus over rosbief scheppen. Garneren met achtergehouden basilicum.
Rosbief Met Basilicumdressing is een recept van Smulweb.nl