Beef Wellington

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

STAP 1 vlees met peper en zout bestrooien en met cognac bestrijken even dichtschroeien in de pan. Af laten koelen. STAP 2 ui fruiten, champignon in hele fijne blokjes snijden. Erbij bakken tot het vocht is verdampt. Laten afkoelen en met peper en zout bestrooien. De pate met het champignonmengsel mengen. STAP 3 Rol een blaadje bladerdeeg een beetje uit. Smeer de bovenkant van het vlees in met pate plus en leg hem omgekeerd op het deeg. Smeer nu de rest van het vlees in. STAP 4 oven voorverwarmen op 200 graden. Snijd de hoeken uit de deeg snijden anders is de deeglaag te dik. Naden goed aandrukken. Met de dichtgevouwe kant op de bakplaat met bakpapier leggen.In smeren met ei. 10 minuten bakken tot de deeg bruin is. STAP 5 De saus: ui met champignonschijfjes bakken, 2 el bloem er door mengen. 1 minuut mee bakken. Kruimel de vleesboillon erin. En laat 1 dl rode wijn 10 minuten zachtjes meekoken.

Beef Wellington is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse salade met vegetarische wellington
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt Wellington
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thai beef salad
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beef stroganoff
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelomelet met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept