Maak eerst de limoenboter door de zachte roomboter glad te roeren en luchtig te kloppen. Voeg hieraan het limoensap toe en kruid de boter met chilipoeder en wat versgemalen peper en zout. Roer dan een en ander glad tot het limoensap helemaal is opgenomen. Schep vervolgens de limoenboter op een stuk aluminiumfolie en rol het geheel op tot een staaf. Knijp de uiteinden voorzichtig dicht en druk ze stevig aan. Laat de roomboterrol opstijven in de koelkast tot gebruik. Snijd hierna de citrusvruchten in partjes. Meng deze vruchtenpartjes door elkaar en voeg hieraan de poedersuiker, de fijngehakte muntblaadjes en het citroensap toe. Laat het geheel op kamertemperatuur marineren. Leg de zalmfilets in een ovenschotel en kruid ze met wat peper en zout. Besprenkel de filets tevens met wat extra vergine olijfolie. Snijd de ingerolde limoenboter in plakjes en verwijder het aluminiumfolie. Verdeel de helft van de plakjes over de zalmfilets en zet deze in een op 180º C voorverwarmde oven. Maak de zalm op die manier (bijna) gaar in pakweg 10 minuten. Leg hierna de filets op voorverwarmde borden en beleg ze met de overige plakjes limoenboter.
In Oven Gegaarde Zalm is een recept van Smulweb.nl