Klop het eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen steeds wat tafelsuiker toe. Vervolgens met schuimspaan of spatel het gezeefde poedersuiker toevoegen. Spuit met een spuitzak 4 plakken op bakpapier en laat ze in het midden van de oven ca. 1 uur drogen op 120?C. (Dit kan een dag van tevoren gemaakt worden.) Klop de roomboter op kamertemperatuur met de kastanjepuree. Voeg hieraan 1 dessertlepel Apricot Brandy toe. Pureer de abrikozen met keukenmachine of staafmixer en meng er 3 eetlepels Apricot Brandy doorheen. Dresseer de plakken meringue op de borden. Spuit op elke meringue een ′vogelnestje′ van de kastanjepuree met een spuitzak met een heel fijn mondje. Spuit er een toef slagroom op. Giet de abrikozensaus eromheen en garneer met een chocoladeblaadje.
Kastanjenestje Op Vanillemeringue is een recept van Smulweb.nl