Schuimtaartjes Met Citroenroom

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 125?C of gasovenstand 1. Bakplaat bekleden met bakpapier. Op bakpapier 8 cirkels van ca. 8 cm doorsnede tekenen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Van suiker 1 el bewaren, rest van suiker lepel voor lepel door eiwit kloppen. Azijn erover sprenkelen en erdoor spatelen. Ma?zena boven eiwitschuim zeven en erdoor spatelen. Eiwitschuim binnen rondjes op bakpapier scheppen en gladstrijken. Eiwitschuim in midden van oven ca. 1 uur bakken. In uitgeschakelde oven laten afkoelen. Bakpapier van schuimpjes aftrekken. Schuimpjes in plastic zak in trommel bewaren. Citroen goed schoonboenen. Van citroen (citroentrekker) reepjes van schil raspen. Citroen uitpersen. In pannetje wijn, citroensap en -rasp met rest van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 3 min. laten inkoken. Pan van vuur nemen en tot gebruik laten afkoelen. In kom slagroom stijfkloppen. 2 el wijn-citroensaus erdoor scheppen. Slagroommengsel tot gebruik in koelkast bewaren. Op vier borden elk 1 schuimrondje leggen. Slagroommengsel erover verdelen, afdekken met andere schuimpjes. Wijn-citroensaus erover en omheen sprenkelen. Eventueel garneren met geraspte sinaasappelschil.

Schuimtaartjes Met Citroenroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool met citroenroom
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkoeken met citroen
20 min Snack
Bekijk recept
Citroen-frambozenschuimgebak met citroengranita
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept

Schuimtaartjes met rood fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade Schuimtaartjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Schuimtaartjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Schuim-chocoladetaartje
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept