Oven voorverwarmen op 125?C of gasovenstand 1. Bakplaat bekleden met bakpapier. Op bakpapier 8 cirkels van ca. 8 cm doorsnede tekenen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Van suiker 1 el bewaren, rest van suiker lepel voor lepel door eiwit kloppen. Azijn erover sprenkelen en erdoor spatelen. Ma?zena boven eiwitschuim zeven en erdoor spatelen. Eiwitschuim binnen rondjes op bakpapier scheppen en gladstrijken. Eiwitschuim in midden van oven ca. 1 uur bakken. In uitgeschakelde oven laten afkoelen. Bakpapier van schuimpjes aftrekken. Schuimpjes in plastic zak in trommel bewaren. Citroen goed schoonboenen. Van citroen (citroentrekker) reepjes van schil raspen. Citroen uitpersen. In pannetje wijn, citroensap en -rasp met rest van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 3 min. laten inkoken. Pan van vuur nemen en tot gebruik laten afkoelen. In kom slagroom stijfkloppen. 2 el wijn-citroensaus erdoor scheppen. Slagroommengsel tot gebruik in koelkast bewaren. Op vier borden elk 1 schuimrondje leggen. Slagroommengsel erover verdelen, afdekken met andere schuimpjes. Wijn-citroensaus erover en omheen sprenkelen. Eventueel garneren met geraspte sinaasappelschil.
Schuimtaartjes Met Citroenroom is een recept van Smulweb.nl