Haal met een zesteur sliertjes van de sinaasappelschil en pers hem uit. Vul het sinaasappelsap aan met water tot 1/2 dl. Kook de cranberries in een pan met 50 g suiker en hert aangelengde sinaasappelsap volgens de gebruiksaanwijzing. Laat het afkoelen. Klop de mascarpone en de creme fraiche met de rest van de suiker los en schep de likeur en 50 g cranberriecompote erdoor. Klop de slagroom stijf. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en schep het met de slagroom door het mascarponemengsel. vul de vorm met het mengsel en laat het in ca. 3 uur bevriezen. Houd de vorm enkele seconden in warm water en stort de semi freddo. Snijd hem in 4 plakken en leg ze gestapeld op de borden met de rest van de cranberriecompote ertussen. Garneer met de sinaasappelsliertjes en serveer direct.
Semi Freddo Met Cranberriecompote is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gehaktbrood In Bladerdeeg Met Appel-cranberriecompote