Breng de slagroom met de melk en de vanille aan de kook. Haal de pan van het vuur. Breng een pan met water aan de kook. Splits de eieren boven 2 kommen, de eiwitten worden niet gebruikt. Schraap de chocolade met een scherp mes, zodat er schilfers ontstaan. Voeg 20 gram rietsuiker bij de eidooiers in de kom en mix dit tot een romig mengsel. Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje. Voeg het melkmengsel al roerend geleidelijk toe aan het eidooiermengsel. Verhit het melkmengsel al kloppend au bain marie(boven het kokende water), totdat het gaat binden. Haal de kom uit het water en roer de chocolade erdoor. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en laat deze creme in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Verwarm de oven voor op de grillstand. Pel de banaan, snij deze in in plakjes en verdeel ze over de vreme. Bestrooi de banaan met de rest van de rietsuiker. Plaats de schaaltjes ca. 2 minuten vlak onder de grill, zodat de suiker karameliseert.
Chocoladebrulee Met Banaan En Vanille-ijs is een recept van Smulweb.nl