Pel en snipper de sjalotten. Schrap het worteltje en hak hem fijn. Doe de sjalotten met het worteltje, de jeneverbessen, de peper, het laurierblad, de rozemarijn, de tijm, de peterselie en de wijn in een passende schaal en leg de rollade erin. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 24 uur in de koelkast. Keer de rollade regelmatig. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de ui in ringen. Fruit de champignons in 1 theelepel van de boter kort aan in een koekenpan en schenk er 3 dl water bij. Giet het vocht af, maar bewaar het. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem de rollade uit de marinade en dep hem droog. Verhit de rest van de boter in een ovenvaste braadpan en braad de rollade rondom bruin. Neem hem uit de pan. Fruit de uiringen 5 minuten in het bakvet en schraap het aanbaksel met een houten spatel van de bodem van de pan. Leg de rollade terug in de pan en voeg de champignons met het bakvet en de marinade toe. Zorg dat het vlees bijna onder staat, voeg zonodig extra water toe. Breng alles aan de kook en zet de pan met het deksel erop 40 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de pan uit de oven, haal de rollade eruit en houd hem warm. Leg de rollade terug in de uitgezette oven. Zeef het braadvocht boven een andere pan e laat het 1/4 inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en schenk er een beetje van de saus bij.
Varkensrollade In Wildmarinade is een recept van Smulweb.nl