AARDAPPELLEN KOKEN TOT PUREE EN DROOG STOMEN ONDERTUSSEN SPEK UITBAKKEN EN SOEZENBESLAG MAKEN HET UITLEK WATER VAN DE BOERENKOOL AFMETEN EN MET DE BOTER KOKEN VANHET VUUR DE BLOEM ERBIJ EN MET SPATEL MENGEN TERUG OP VUUR GAREN TOT ER EEN VET LAAGJE UITKOMT(2A3 MIN.) IETS AFKOELEN EN EIEREN EEN VOOREEN DOORMENGEN AARDAPPEL, BESLAG, BOERENKOOL EN SPEK MENGEN EN OP SMAAK BRENGEN MET IJSKNIJPER OF TWEE LEPELS IN FRITUUR VAN 160/170 GRADEN (ALS HET UITBAKT ZIT ER TE VEEL VOCHT IN HET BESLAG (AARDAPPELS NIET GOED DROOG OF BOERENKOOL TE NAT) KAN ER DAN EVT. EXTRA SOEZENBESLAG BIJDOEN
Dauphine Van Boerenkool is een recept van Smulweb.nl