1 Doe de melk in een kom en voeg al roerende de bloem toe. Voeg de eieren, de gesmolten boter en het zout toe. Roer het tot een glad beslag.
2 Laat een kleine koekenpan (liefst met antiaanbaklaag) goed heet worden. Verhit een klontje boter in de pan en laat het flensjesbeslag vervolgens dun uit open over de pan en laat het beslag stollen. Draai het flensje om en laat de bovenkant ook stollen en lichtjes kleuren. Bak op deze wijze 8 flensjes. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
3 Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Maak de cantharellen schoon en snijd ze in grove stukken. Maak de stoneleeks schoon en snijd ze in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddestoelen, knoflook en stoneleeks. Breng het op smaak met zout en peper.
4 Meng de paddestoelenmengsel, noten en kaas door elkaar. Schep het op de flensjes en rol ze op. Bind de uiteinden vast met keukentouw. Serveer ze warm met spinazie saus.
Vegetarisch Kerstmenu is een recept van Smulweb.nl