Leg de zalmfilet in de kookpan, overgiet met witte wijn, voeg laurierblad en peperkorrels toe. Zorg dat de zalm helemaal onder staat. Langzaam verwarmen, maar niet de wijn niet koken en houdt dit 12 minuten tegen de kook aan (pocheren). Neem dan de vis met een schuimspaan uit de wijn (vocht opvangen en apart houden). Haal de stukjes uitelkaar en vermeng met de garnalen. Smelt een beetje boter in de koekenpan en fruit de ui en venkel hierin. Strooi de bloem erover en bak even mee. Doe beetje bij beetje melk en 1 dl pocheervocht toe. Roer dit tot een dikke gladde saus en meng hier de boursin doorheen. Maak op smaak met peper en zout. Rol de overige 6 plakjes deeg uit tot een lap van 35 x 20 cm. Verdeel het vismengsel over de gebakken deeglap (hou de randen vrij). Bestrooi met peper en zout. Schenk de saus eroverheen en dek af met het bladerdeeg. Vouw de randen onder de gebakken deegplak en druk vast. Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat korrels zeezout en maak met een mes een ondiep ruitpatroon in het deeg. Bak de strudel ca 35 minuten in de oven gaar.
Nieuwjaarrecept Zalm-garnalen Strudel is een recept van Smulweb.nl