Nieuwjaarrecept PALINGBROODJES

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Verwarm de melk tot lauwwarm.* Los de gist op in een beetje melk.* Laat de boter smelten en roer dit door het gistmengsel.* Doe de bloem en het zout in een kom ,maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel erin.* Schenk beetje bij beetje de rest van de lauwe melk erbij en kneed het vanuit het midden met een koele hand tot een soepel deeg.* Laat het deeg ongeveer 30 minuten op een warme plek rijzen.* Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap.* Snij hieruit 18 lapjes van ca. 8 ? 8 cm.* Leg op elk lapje in de lengte een stukje paling.* Bevochtig een lange zijde met wat water ,rol het lapje om de paling en druk even aan.* De uiteinden blijven open ,de paling blijft daar zichtbaar.* Leg de broodjes met de sluitnaad naar beneden op het bakpapier en laat ze nog ca. 30 minuten rijzen.* Verwarm de oven voor op 200?C.* Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei.* Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Nieuwjaarrecept PALINGBROODJES is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Palingbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
PALINGBROODJES
20-30 min -
Bekijk recept

Nieuwjaarrecept Aardappel-peer-kaastaartjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Spuma Lamponi (frambozen-spoom)
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Champagne Sorbet
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Chinees Zoet Nagerecht
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept