* Verwarm de melk tot lauwwarm.* Los de gist op in een beetje melk.* Laat de boter smelten en roer dit door het gistmengsel.* Doe de bloem en het zout in een kom ,maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel erin.* Schenk beetje bij beetje de rest van de lauwe melk erbij en kneed het vanuit het midden met een koele hand tot een soepel deeg.* Laat het deeg ongeveer 30 minuten op een warme plek rijzen.* Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap.* Snij hieruit 18 lapjes van ca. 8 ? 8 cm.* Leg op elk lapje in de lengte een stukje paling.* Bevochtig een lange zijde met wat water ,rol het lapje om de paling en druk even aan.* De uiteinden blijven open ,de paling blijft daar zichtbaar.* Leg de broodjes met de sluitnaad naar beneden op het bakpapier en laat ze nog ca. 30 minuten rijzen.* Verwarm de oven voor op 200?C.* Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei.* Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Nieuwjaarrecept PALINGBROODJES is een recept van Smulweb.nl