LAAT DE SLAGROOMSOESJES ONTDOOIEN VOLGENS DE AANWIJZINGEN OP DE VERPAKKING. LEG DE ONTDOOIDE PLAKJES BLADERDEEG OP ELKAAR EN ROL ZE UIT TOT EEN CIRKEL VAN CA. 25 CM DOORSNEDE. LEG HET DEEG OP EEN VOCHTIGE BAKPLAAT, PRIK HET HIER EN DAAR IN MET EEN VORK EN BESTRIJK HET MET HET EIGEEL. BAK DE BODEM IN EEN VOORVERWARMDE OVEN (200 GRADEN) IN CA. 20 MINUTEN GOUDBRUIN EN KNAPPERIG. LAAT HEM AFKOELEN EN LEG HEM OP EEN SCHAAL. ROER VAN DE POEDERSUIKER MET HEEL WEINIG WATER EEN TAAI GLAZUUR. DOOP STEEDS DE ONDERKANT VAN DE SOESJES IN DE GLAZUUR EN STAPEL DE SOESJES ALS EEN TOREN OP DE BODEM. BEWAAR DE TAART TOT GEBRUIK IN DE KOELKAST EN BESTUIF HEM MET DE POEDERSUIKER UIT DE VERPAKKING. KLOP DE SLAGROOM STIJF MET SUIKER NAAR SMAAK EN DOE HEM OVER IN EEN SPUITZAK MET GROVE SPUITMOND. SPUIT MOOIE TOEFJES VAN DE ROOM TUSSEN DE SOESJES EN GARNEER MET DE ROOSJES EN DE ZILVEREN PARELTJES.
Nieuwjaarrecept Romantische Soezentoren is een recept van Smulweb.nl