Worteltaart Met Gember En Limoen

2
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Houd 3 jonge worteltjes achter voor de garnering en rasp de rest fijn.* Klop in een kom de eidooiers en de suiker met de mixer schuimig.* Klop de olien er langzaam door.* Klop 2 eetlepels limoensap ,het limoenrasp en kaneel erdoor.* Schep de worteltjes ,gember en hazelnoten erdoor.* Meng de bloem ,bakpoeder en zout en schep dit door het wortelmengsel.* Klop de eiwitten stijf.* Schep het wortelmengsel erop en spatel alles doorelkaar.* Schep het wortelmengsel in de springvorm.* Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar ,dek hem de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.* Laat hem op een taartrooster afkoelen.* Klop de roomkaas los met 1 eetlepel limoensap en klop de poedersuiker er in gedeelten door ,tot een glad mengsel ontstaat.* Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje roomkaas.* Snij van de achtergebleven worteltjes zoveel van de dikke kant af dat er circa 10 cm wortel overblijft.* Snij deze in de lengte doormidden en bestrijk ze rondom met notenolie.* Garneer de taart met de wortels en een plakje limoen en bestrooi met wat maanzaad.* Laat de taart circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Worteltaart Met Gember En Limoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
20 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart
Nagerecht
Bekijk recept
Worteltaartjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart met chocolade
25 min Gebak
Bekijk recept