* Houd 3 jonge worteltjes achter voor de garnering en rasp de rest fijn.* Klop in een kom de eidooiers en de suiker met de mixer schuimig.* Klop de olien er langzaam door.* Klop 2 eetlepels limoensap ,het limoenrasp en kaneel erdoor.* Schep de worteltjes ,gember en hazelnoten erdoor.* Meng de bloem ,bakpoeder en zout en schep dit door het wortelmengsel.* Klop de eiwitten stijf.* Schep het wortelmengsel erop en spatel alles doorelkaar.* Schep het wortelmengsel in de springvorm.* Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar ,dek hem de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.* Laat hem op een taartrooster afkoelen.* Klop de roomkaas los met 1 eetlepel limoensap en klop de poedersuiker er in gedeelten door ,tot een glad mengsel ontstaat.* Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje roomkaas.* Snij van de achtergebleven worteltjes zoveel van de dikke kant af dat er circa 10 cm wortel overblijft.* Snij deze in de lengte doormidden en bestrijk ze rondom met notenolie.* Garneer de taart met de wortels en een plakje limoen en bestrooi met wat maanzaad.* Laat de taart circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Worteltaart Met Gember En Limoen is een recept van Smulweb.nl