In plaats van het volkorentarwemeel kunt u ook zogenaamd. ′gebuild′ tarwemeel nemen: dit is gezeefd meel (voornamelijk de zemel is eruit gezeefd) met een uitmalingsgraad van minimaal 85%, waarmee u een rijk paasbrood verkrijgt. Dit deeg hoeft dan minder lang te rijzen maar moet even lang bakken. Benodigde materialen: een broodblik Droog de gewelde appeltjes en abrikozen en snijd ze in stukjes. Doe in een grote kom het meel, de eiwitten, zout en kwark. Los het gist op in de lauwe magere melk en vermeng dit met de rest in de kom. Laat het deeg 1 uur onder een vochtige doek rijzen. Kneed nu het deeg tot een mooi en stevig deeg (8 a 10 minuten). Voeg de gewelde, gedroogde en in stukjes gesneden appels en abrikozen, de geraspte citroenschil, en sinaasappelschil, de kruiden en de dadelstroop toe en kneed het deeg totdat de toegevoegde ingredienten opgenomen zijn. Doe het deeg in een ingevet broodblik en laat het onder een vochtige doek nog zeker 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bak het paasbrood in circa 1 uur op de 2e richel op een rooster gaar en licht bruin.