Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in kleine blokjes. Kook de pasta gedurende 10 minuten in kokend water met wat zout en een beetje olie Voeg er dan de broccoli aan toe en laat het geheel nog 2 minuten koken. Haal intussen de vel vn de zalm, snijd de vis in blokjes van ca. 2 1/2 cm. en verwijder de graten. Doe de vis in een grote pan met een betje zout, de wijn of vermout en zoveel water dat het bedekt is. Breng het langzaam aan de kook en laat de zalm 3 minuten pocheren. Schep de vis met een schuimspaan over in een schaal en houd hem warm in de oven. Pluk de blaadjes van 4 dragontakjes, snijd ze fijn en vermeng ze met de kwark en de halfroom. Roer ook het visvocht erdoor en verwarm de saus. Giet de pasta en de broccoli af in een zeef. Houd enkele broccoliroosjes apart voor de garnering. Schel de pasta en de broccoli door de dragonsaus. Roer ook het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de pasta nog 2 à 3 minuten. Neem de zalm uit de oven. Schep de pasta op voorverwarmde borden en schik de zalm erop. Garneer met broccoliroosjes, takjes dragon en citroenpartjes.