Roerbak de spinazie 4-5 minuten in 1 eetlepel olijfolie tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en knijp al het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Snijd elke kipfilet horizontaal diep in, zonder de filets helemnaal door te snijden en klap ze open. Verkruimel de ricotta in een kom en meng deze met de spinazie, gedroogde tomaat, zout en peper. Verdeel de spinazie vulling over de drie kipfilets. Leg de kwarteleitjes achter elkaar op de vulling en rol de filets op. Rol om elke filet twee plakken parma ham, zodat het vlees helemaal bedekt is.Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 2 eetlepels olie in een ondiepe ovenvaste braadpan, doe de kipfiletspakketjes erin en bak ze in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Zet de pan in de oven en bak de gevulde kipfilets nog 15 minuten in het midden van de oven. Serveer ze in plakken gesneden met gebakken kerstomaatjes.