Was de paprijst (=tegenwoordig vrijwel niet meer nodig, zie de gebruiksaanwijzing op het pak) Breng de melk aan de kook en voeg hier al roerende de rijst en 90 gr. suiker toe. Wanneer het mengsel goed kookt, de vlam klein zetten en de rijst in ca. 1 uur gaar koken. Als de rijst gaar is, binden met 10 gr. bloem en nog eventjes laten doorkoken. Laat de rijst afkoelen. Roer vervolgens 2 eidooiers goed schuimig roeren en aan de rijst toevoegen en goed omscheppen. Klop het eiwit van 2 eieren goed stijf en schep dit door de rijst. Breng de rijstepap over op het vlaaideeg in de vorm. Klop 1 ei met 20 gr. suiker heel schuimig en doe dit boven op de rijst. Bak de vlaai ca 20 min. in een warme oven van 200 gr. De bovenkant moet mooi bruin van kleur zijn.
Rijstevlaai (Ned.Limburg) is een recept van Smulweb.nl