Lente-soep Van Oma

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Raapstelen wassen en worteltjes verwijderen. Met een scherp mes de raapstelen fijn snijden. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Ca ? deel van de raapstelen toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut laten slinken. Toevoegen: melk, dragon, wijn, bouillontablet en 2? dl water. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Iets laten afkoelen. Intussen peterselie boven een kopje fijnknippen. Soep in gedeelten in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Met een garde of mixer cr?me fra?che erdoor kloppen. De soep op smaak afmaken met zout en peper. Vier soepkommen voorverwarmen. Soep in de pan terugdoen. Al roerende op zacht vuur soep weer door en door heet laten worden. Achtergehouden raapstelen over de soepkommen verdelen. Hete soep erover schenken. Peterselie erover strooien.

Lente-soep Van Oma is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde avocado
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept