Raapstelen wassen en worteltjes verwijderen. Met een scherp mes de raapstelen fijn snijden. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Ca ? deel van de raapstelen toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut laten slinken. Toevoegen: melk, dragon, wijn, bouillontablet en 2? dl water. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Iets laten afkoelen. Intussen peterselie boven een kopje fijnknippen. Soep in gedeelten in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Met een garde of mixer cr?me fra?che erdoor kloppen. De soep op smaak afmaken met zout en peper. Vier soepkommen voorverwarmen. Soep in de pan terugdoen. Al roerende op zacht vuur soep weer door en door heet laten worden. Achtergehouden raapstelen over de soepkommen verdelen. Hete soep erover schenken. Peterselie erover strooien.