Paastulband

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl. water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Ca. 5minuten laten afkoelen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje af laten koelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. Tulbandvorm dun invetten. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl. handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozemarijnmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 min. laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200gr. of gasovenstand

4. Brood(met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 min. bakken. Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven brood ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden. Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen.

Paastulband is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Paastulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband
55 min
Bekijk recept
Paastulband
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Paastulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband
55 min
Bekijk recept
Paastulband
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept